ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πόσο πιθανό είναι να εμφανίσω ακμή;

Η ακμή είναι η πιο συνήθης δερματική νόσος. Σχεδόν όλοι οι έφηβοι θα την αντιμετωπίσουν. Άλλοι σε πιο ήπια μορφή και άλλη σε πιο βαριά. Σημαντικό είναι να εντοπιστεί και να υπάρξει η κατάλληλη καθημερινή φροντίδα του δέρματος. Τα προϊόντα Aknicare θα σε βοηθήσουν να φροντίσεις την επιδερμίδα σου και να καταπολεμήσεις την ακμή.

Σε ποια ηλικία εμφανίζεται η ακμή;

Η ακμή εμφανίζεται συνήθως κατά την εφηβεία, από τα 12-13 έτη και μετά. Παρόλα αυτά, συχνά κάνει την εμφάνιση της ακόμα και αρκετά χρόνια μετά την εφηβεία ακόμα και μετά τα 40. Περισσότερα εδώ.

Η ακμή εμφανίζεται και σε άνδρες και σε γυναίκες;

Ναι. Και τα δύο φύλα έχουν ίδιες πιθανότητες να εμφανίσουν ακμή απλά συνήθως λόγω πρώιμης εφηβείας, οι γυναίκες εμφανίζουν ακμή νωρίτερα.

Η ηλιακή ακτινοβολία επηρεάζει την ακμή;

Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί εφίδρωση με αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι και να επιδεινώνεται η ακμή. Καλό είναι να αποφεύγεται η πολύωρη έκθεση στον ήλιο ενώ κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντηλιακού, ακόμα και τους μήνες που η ηλιακή ακτινοβολία είναι χαμηλότερη. Το Aknicare Sun θα προστατεύσει την επιδερμίδα σου από την ηλιακή ακτινοβολία εξασφαλίζοντας παράλληλα σμηγματορρυθμιστική και αντιμικροβιακή προστασία. Διάβασε για την αντηλιακή προστασία.

Το μακιγιάζ σε περιπτώσεις ακμής επιτρέπεται;

Θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στην χρήση των κατάλληλων προϊόντων μακιγιάζ. Τα Aknicare Fluid Powder παρέχουν την αισθητική κάλυψη που χρειάζεσαι ενώ παράλληλα προστατεύουν την επιδερμίδα.

Υπάρχουν τροφές που επιδεινώνουν την ακμή;

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν παρατηρήσει ότι συγκεκριμένες ομάδες τροφών επιδεινώνουν την κατάσταση της ακμής. Επιστημονικά δεν έχει αποδειχθεί, αν και προϊόντα όπως οι σοκολάτες, οι ξηροί καρποί, τα αναψυκτικά ή το χοιρινό κρέας θεωρούνται ύποπτα. Το σίγουρο είναι ότι η υγιεινή διατροφή, πλούσια σε λαχανικά και φρούτα θα βοηθήσει.

Κάνει να πειράζω τα σπυράκια;

Καλό είναι να μην πειράζεις τα σπυράκια καθώς μπορεί να προκαλέσεις μολύνσεις που θα οδηγήσουν σε ακόμα περισσότερα ή μεγαλύτερα σπυράκια που θα καθυστερήσουν να υποχωρήσουν ενώ μπορεί να σου αφήσουν ουλές.

Πότε θα απαλλαγώ από την ακμή;

Οι περισσότεροι που ακολουθούν συστηματική θεραπεία για την ακμή καταφέρνουν να απαλλαγούν από αυτήν. Είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις που η ακμή επιμένει και συνήθως οφείλεται σε παράγοντες όπως ορμονικές διαταραχές που εάν δεν ρυθμιστούν δεν πρόκειται να υποχωρήσει οριστικά η ακμή.

Ο Δερματολόγος σας απαντά