ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Πολυδύναμος & πλήρης μηχανισμός δράσης κατά της ακμής

1. Μείωση της σμηγματόρροιας

Η δραστηριότητα του σμηγματογόνου αδένα είναι ευθέως ανάλογη της ποσότητας της τεστοστερόνης που μετατρέπεται ενζυματικά σε διυδροτεστοστερόνη χάρη στη δράση του ενζύμου 5α-αναγωγάση (5-α reductase).

Το συστατικό ethyl linoleate, που περιέχουν τα προϊόντα της σειράς Aknicare, είναι ένας εξειδικευμένος αναστολέας του ενζύμου 5-α αναγωγάση καθώς υδρολύεται σε λινολεϊκό οξύ από τις βακτηριακές  λιπάσες κι έτσι ρυθμίζει την παραγωγή του σμήγματος.
Από την άλλη, με την υδρόλυση του triethyl citrate από τις λιπάσες, τα επίπεδα του pH στο μικροπεριβάλλον της επιδερμίδας χαμηλώνουν, με αποτέλεσμα να αναστέλλεται η δράση της 5-α αναγωγάσης και να ελέγχεται έτσι η παραγωγή σμήγματος (όσο χαμηλότερα τα επίπεδα του pH τόσο πιο περιορισμένη η δράση της 5-α αναγωγάσης).

2. Εξουδετέρωση της Υπερ κερατινοποίησης

Το συστατικό ethyl linoleate υδρολύεται σε λινολεικό οξύ από τις βακτηριακές λιπάσες κι έτσι επιτυγχάνεται αποτελεσματική αναστολή της δράσης της 5-α αναγωγάσης. Παράλληλα η υδρόλυση του triethyl citrate προκαλεί την απελευθέρωση ομάδων καρβοξυλίου που εκδηλώνουν κερατολυτική δράση στην περιοχή.

3. Αναστολή των αποικιών βακτηριδίων

Έχει αποδειχθεί ότι το triethyl citrate σε συνδυασμό με το GT-Peptide-10 αναστέλλουν δραστικά τον αποικισμό των Gram θετικών P.acnes (βακτηρίδιο που ευθύνεται για την ακμή).

gt-peptide-10-results4. Έλεγχος της φλεγμονής

Το triethyl citrate αναστέλλει την υδρόλυση των τριγλυκεριδίων του σμήγματος και εμποδίζει τη φλεγμονή που προκαλείται από τα ελεύθερα λιπαρά οξέα που αυτό περιέχει. Για τις βακτηριακές λιπάσες το TEC αποτελεί υπόστρωμα επιλογής συγκριτικά με τα τριγλυκερίδια.